-Termelői méz(repce, akác, napraforgó)
-Virágpor
-Műlép minden méretben
-Méhészeti eszközök
-védőfelszerelések
-segédeszközök(kaptárszolga, füstölők..)
Amit a mézről tudni érdemes
A repcemézről (krémmézről), aki még nem kóstolta, valószínűleg azt hiszi, hogy nem olyan finom. Kóstolják meg! A gyakran termelt mézek között a repceméz az egyetlen méz, amely lúgos kémhatású, ezért gyógyhatása gyomorsav túltengés esetén is megmutatkozik, ehető, sőt javasolt. Mivel magas a vastartalma, vérszegénység ellen is ajánlott. A repceméz az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz,ezért is kristályosodik ki néhány napon belül. Krémes ("zsírszerű") állaga miatt hívják krémméznek, is. A repceméz előnyös sportolóknak és szellemi-fizikai munkát végzőknek is.
Harmonikus lágy ízű és kevésbé savas. Akácvirág illatú. Területtől függően csaknem színtelentől az enyhén sárgásig terjed a színárnyalata. Lehet akár zöldes beütésű is. Jelentős gyümölcscukor-tartalma miatt sokáig folyékony. Kevés virágport tartalmaz, jó fertötlenítő. Köhögés ellen ajánlott. Gyomorsav túltermelés miatti emésztési zavarok oldására is alkalmas. A magyarakácméz minőságe és egyedisége miatt már Hungaricumnak számít.
Napraforgó méz
Sütésre kiváló, de erősítő, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt vajas kenyérre kenve vagy teába téve is kitűnő. A napraforgó méz a sok benne lévő szőlőcukor miatt hamar krémesedik.
… de miért kristályosodik a méz?
Folyékony állapotban a méz áttetsző és fényes. Üledéket nem tartalmazhat. Hideg, vagy hosszabban tartó állás hatására „ikrássá” válhat, a glükóz kikristályosodik. Ez nem jelent minőségi változást – ha a mézet tartalmazó edényt meleg vízbe állítjuk, a méz ismét feloldódik. Gyorsan kristályosodó mézek például a repce-, napraforgó-, gyümölcs-és hársmézek. Lassan kristályosodik többek között az akác-,selyemfű-és az édesharmat-méz. A kristályosodás a fruktóz és a glükóz arányán múlik. A nagyobb glükóz tartalom gyorsítja, a nagyobb fruktóz tartalom pedig lassítja a kristályosodás folyamatát.